Välkommen till min andliga blogg! Vet du, din egen högre själ har så himla mycket kunskaper den vill ge dig ... Och själen viskar ofta små kloka ord i ditt öra, så lyssna inåt och följ din inre kärna av sanning. Andevärlden vill mer än gärna få prata med oss och ge sin syn på våra problem eller funderingar. Vågar du läsa om andevärlden? Och parallella världar? Min bok om det okända på andra sidan är "Athomia - Att vara på ensam väg". Kontakta mig: ewa_saterdahl@hotmail.com eller tfn 070 - 322 45 77

5 augusti 2015

I betraktarens öga

Du är en själ i fysiska kläder på tillfälligt besök på Moder Jord och detta enbart för att din själ vill få en fysisk mänsklig upplevelse att lära ur.
Minns att människan inte är sin kropp och kläderna inte är kroppen. Du är något mycket större än du kan förstå, men så otroligt mycket mindre än vårt enorma ego tror.
Din själ föds in i en fysisk kropp ner till den fysiska världen och får medverka i en gigantisk teaterföreställning där vi alla har vår specifika roll.
Varför du befinner dig i fysiska kläder med nuvarande roll, ja det har du förmodligen redan glömt när du börjar ta dina första stapplande steg och möter världen med nyfiken blick. Precis som om du drabbats av minnesförlust och har svårt att komma ihåg vem du egentligen är, men det är faktiskt lite av poängen att du ska tappa bort dig själv för en stund.
Varje liv på jorden innehåller mängder av utmaningar, som du måste gå igenom och hantera. De flesta utmaningar är små och obetydliga, men så dyker det upp en eller annan, ja kanske många, som är stora och omöjliga att komma igenom. Du har troligen ett eller annat minne som gör ont och några ouppklarade saker som fortfarande gnager i ditt inre.
Vi har alla olika förutsättningar att klara det vi möter och vi agerar olika beroende på vad utmaningen handlar om, när det sker under livet, hur vi mår för tillfället och ur vilket perspektiv vi iakttar problemet. Ibland är vi kloka och förståndiga, andra gånger har vi åsikter utan förmildrande pardon.
Vis av erfarenhet eller dum av oförståelse . . .
Du vet väl att det är bara dåliga domare som dömer andra utan att ha alla fakta i varje mål. Våra åsikter och fördömanden säger inget om den vi dömer, utan berättar enbart om oss själva och vår egen begränsande sikt. Mina åsikter säger vem jag är, men berättar ringa om den jag har åsikter om . . . Det är så lätt att kasta ur sig dumma ord om andra och orden fastnar ibland som hullingar i den andres känslokropp. Händelser som rister inombords och som formar oss till den vi är.
Vi betraktar vår omgivning och våra medspelare ur vårt eget perspektiv med mer eller mindre lyckat resultat. Vi sätter oss på höga hästar och viftar med pekfingret samtidigt som vi viskar tysta lögner om andra.
En av våra stora utmaningar i det fysiska livet är att lyssna till vår inre visdom som vår själ ständigt viskar till oss. Vi befinner oss inte på Moder Jord för att döma varandra och andras agerande i smått eller stort, utan vi befinner oss här för att lära ur egna erfarenheter och förhoppningsvis kliver vi ur sandlådans lek med hink och spade.
I betraktarens öga visas en frekvens av omgivningen och en medspelares tolkning av sin roll, så om den är rätt eller fel, vem har rätt att göra den bedömningen?!
Den som dömer utan att se med vidare perspektiv, ja den begriper inte bättre än så, men berättar mest om sig själv.
Kram / Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar