Välkommen till min andliga blogg! Vet du, din egen högre själ har så himla mycket kunskaper den vill ge dig ... Och själen viskar ofta små kloka ord i ditt öra, så lyssna inåt och följ din inre kärna av sanning. Andevärlden vill mer än gärna få prata med oss och ge sin syn på våra problem eller funderingar. Vågar du läsa om andevärlden? Och parallella världar? Min bok om det okända på andra sidan är "Athomia - Att vara på ensam väg". Kontakta mig: ewa_saterdahl@hotmail.com eller tfn 070 - 322 45 77

16 februari 2015

Samtal med Ashami Ta Li

Livet är verkligen ett tufft jobb, ett inre arbete där vi måste lära oss hantera besvärliga och provocerande känslostormar, oavsett vi vill eller ens orkar. När sanningar med tufft innehåll ramlar över oss rasar vi samman på olika sätt. Sammanfattningsvis är vi små människor i dessa stunder och måste ta hand om varje känsla vi äger i vårt inre. Och det är inte så ofta vi förstår varför vi får utmaningen.
Elden är ett element i livets uppbyggnad, som gör sig påmind när vi minst anar, genom att förändra förutsättningarna för oss. Ärligt talat, hur ska du förbereda dig på chocken att mattan rycks bort under dina fötter och du måste ta itu med helt andra förutsättningar än du hade för en stund sedan?! När händelser sätts igång och när eldkulorna sätts i rullning, ja då faller våra illusioner och trygghetens fasad krackelerar rejält, eftersom det är stora krafter som börjar röra på sig.
Ashami Ta Li har gått bredvid mig under många dagar i livet, ja rent av under hela mitt liv. Även du har en god vän som guidar dig rätt och lär dig väsentligheternas uppbyggnad, dvs ger dig uppgifter att lära ur och proppar dig full med kärlek för att du ska orka och våga. Genom intuitiva tankar och pekpinnar ger han mig alltid ett gott alternativ att välja. Om jag sedan missar hans omtanke och välvilja, ja då hänger det inte på honom utan på att jag tappat bort min inre känsla för att uppfatta svaret.
Varje dag från vaggan till graven i vått och torrt ...
Han fanns där som en räddande ängel när jag som treåring ramlade från bryggan och var en hårsmån från att drunkna.
Han fanns där när jag som nioåring cyklade omkull och fick mitt högra ben sönderskrapat.
Han fanns där när jag samma år ramlade på en isfläck på skolgården och slog i huvudet så illa att jag fick hjärnskakning och bröt min vänstra arm. Skolsköterskan tyckte att jag var lite väl högljudd med mina tårar, så jag fick gå hem till mamma ca tre kilometer på vingliga ben. Jag höll i min brutna arm med den andra handen, eftersom det gjorde så himla ont.
Han fanns där när jag gick i tredje klass och alla i klassen skrattade ut mig fullständigt, tillsammans med fröken, för att jag hade gjort en så ful lerkruka till vår stenåldersby.
Varje dag i livet möter vi människor och situationer som gör oss illa ...
Jag var singel och en vacker sommardag hade jag åkt till Tyllsnäs Udde för att njuta av kvällens dans, där jag träffade på en manlig bekant. Han raljerade med mallig stämma om sin nyfunna kvinna, som naturligtvis var helt underbar och så tittade han granskande på mig och sa: "Du är ganska rund, men det är säkert någon som vill ha dig också?!" Behöver jag tillägga att mannen var femtio år fyllda och borde ha mer förstånd än han ägde. Och jag gick sönder inombords när en gammal pojkvän kallade mig för både luder och annat av lägre rang.
Ashami Ta Li viskar tyst: "Dessa människor som gjort dig illa äger inte mer förstånd än deras agerande säger ..."
"Ta bara en stund i taget och maximalt en dag i taget. Sluta oroa dig för små bagateller och tillåt dig inte att upprepa dumma tankar i ditt inre. Släpp missundsamhet, avundsjuka och begränsande idéer, som äter upp dig inifrån. Släpp dina medmänniskors agerande och förbli en god samhällsmedborgare som ställer upp för de dina och andra som behöver din hjälp. Och förbli framförallt din egen sanna vän i vått och torrt. De flesta människor överger sig själva i svåra stunder och anklagar sig själva för att de är värdelösa och dumma på olika sätt, så snälla människa, höj dig själv till skyarna och kläd av din missklädsamma ego-kostym, så orkar du en bit i taget. För du ... det finns ingen som orkar äta upp hela elefanten på en gång, men det fungerar ypperligt om du delar upp elefanten, nåja, dina problem, som en tugga i taget. Lycka till på din livsväg! Kramar från andevärlden till dig".
Jag nickar tyst, samtidigt som jag försöker ta en liten tugga av livets utmaningar och sväljer upplevelsen med stolthet och inre visshet om att allt ska bli bra.
Tack Ashami Ta Li för att du finns!
Kram / Ewa

1 kommentar:

  1. En underbar tanke att vi aldrig går ensamma i livet ... oavsett vad som händer. Det är verkligen kärlek!

    SvaraRadera