Välkommen till min andliga blogg! Vet du, din egen högre själ har så himla mycket kunskaper den vill ge dig ... Och själen viskar ofta små kloka ord i ditt öra, så lyssna inåt och följ din inre kärna av sanning. Andevärlden vill mer än gärna få prata med oss och ge sin syn på våra problem eller funderingar. Vågar du läsa om andevärlden? Och parallella världar? Min bok om det okända på andra sidan är "Athomia - Att vara på ensam väg". Kontakta mig: ewa_saterdahl@hotmail.com eller tfn 070 - 322 45 77

28 april 2014

Problem & motgångar

När problemen hopar sig i stora högar i våra liv, ja då säger det oss att vi måste sortera vad som är viktigast och sedan strävsamt ta oss ur diket och köra en enklare väg i livet. Våra nära och kära relationer är alltid det som måste få bestämma om priset är värt all försakelse och alla uppoffringar.
"Hur mycket ska jag orka innan jag bryter i hop i småbitar????" grät Sonja. Och Claes suckade tungt när det damp ner ännu en räkning i brevlådan.
Summan av alla problem i livet blir ibland allt för stor. När listan av motgångar hänger som en kvarnsten runt halsen på oss är det lätt att tappa tron, orken och tilliten till livet. Vi säckar ihop i soffhörnet och stirrar hålögda in i tv-apparatens alla reklaminslag.
"Vad är det då som gör att alla problem hopar sig för oss?!" frågar jag Athomia Ta Li & Ashami Ta Li och de svarar på sitt speciella sätt ...
"Det är lätt att generalisera människans olika synsätt, men det handlar alltid om att förstå vad som gör er olyckliga och varför era situationer ständigt hamnar i en återvändsgränd eller varför ni tappar er kraft och hälsa. Inte straffas ni människor, som många tror, nej ni har bara hamnat i ett flöde av incidenser som måste sammanfattas till ett nytt beslut, ja när det har varit många problem i samma ämne, ja då måste ni förstå att det handlar om att byta riktning i livet. Ni kanske ska sälja ert nygamla hus och satsa på något enklare att rusta. Inte är det ert rykte eller er heder som ryker när ni släpper en omöjlig dröm, nej det är både klokt och vist att försöka lägga det gamla bakom er och satsa friskt framåt. Det är inte meningen att höja pekfingret till den som hamnar i dessa följdscenarier, nej det är ni själva som måste sätta er över prestige och stolthet för att fatta nya och klokare beslut. Ni behöver inte hålla fast i en gammal dröm om ni inte längre mäktar med utmaningen, nej ni behöver hitta en annan lösning. Men, det är inte alltid lätt att se klart i dessa situationer".
"Varför hamnar vissa människor i en ständig ström av motgångar?!" undrar jag.
"När ni väljer rätt modell för just er, ja då får ni massor av energi och uppslag. När ni väljer fel modell, ja då tappar ni kraften och sjukdomstillstånden avlöser varandra. När ni väljer drömmar som tar mer än de ger, ja då krånglar allt som kan krångla. Det innebär inte att ni måste göra stora förändringar i livet, nej ni ska bara välja vad som är viktigt. Och då är de olika alternativen att se familjens mående eller att fortsätta stirra in i den gamla visionen där materians lockelser får bestämma. Ofta vet ni människor vad som är felet, men familjen måste alltid komma överens om att de har samma dröm. Ibland drömmer ni olika i era förhållanden och då måste ni sätta er ner och besluta vilken dröm ni egentligen bygger på", sa dessa vänner från andra sidan."
Det är inte problemen som är problemet, nej ... problemet är att vi är dåliga på att lyssna inåt och förstå de tysta svaren.
Kram / Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar