Välkommen till min andliga blogg! Vet du, din egen högre själ har så himla mycket kunskaper den vill ge dig ... Och själen viskar ofta små kloka ord i ditt öra, så lyssna inåt och följ din inre kärna av sanning. Andevärlden vill mer än gärna få prata med oss och ge sin syn på våra problem eller funderingar. Vågar du läsa om andevärlden? Och parallella världar? Min bok om det okända på andra sidan är "Athomia - Att vara på ensam väg". Kontakta mig: ewa_saterdahl@hotmail.com eller tfn 070 - 322 45 77

14 mars 2014

Stiltje & kaos - samtidigt

Livet är en vacker tillvaro att befinna sig i, trots att det många gånger tar emot och känns lite hopplöst. Mina drömmar driver mig framåt och förmår mig att ta nya beslut. Min längtan att växa ger kraft att våga och nya äventyr väntar bakom hörnet. Glädjen över att våga förändra och lyckan av tillfredsställelse är min belöning. I smått eller i stort ...
Jag sätter mig på stolen och njuter av solen. Kaffet sprider en underbar doft och bakelsen ligger vackert på assietten. Nåja, jag vet att magen blir rund av alla kalorier och levern gillar inte kaffet alls, men denna stund av lycka kan ingen ta ifrån mig. Stunden smakade gott!
Ofta ser jag mig omkring i vardagen och det mesta är sig likt. Inte ofta sker förändringar i stort, men när jag kikar i backspegeln kan jag allt se hur mycket som förändrats över tid. Känslan av att sitta fast i livsmönster och krampaktigt hålla fast vid illusionen av trygghet ger allt mindre energi. Stiltjen och tristessen tar alla krafter ifrån mig, eftersom stagnation inte kan ta mig framåt.
Lyckan finns där i små stunder för att sparas i hjärtat och ger möjlighet att njuta av minnet lite nu och då ...
Stillhet däremot ger inre ro och ett lugn i sinnet. Känslan att få stanna till och krama om sig själv utefter vägen och bara älska stunden och sig själv. Ja, det är underbart! Insikten om att "jag duger precis som jag är", eftersom jag är just den jag ska vara nu, oavsett hur den rollen visar sig. När jag tillåter mig att stanna till i vardagens alla stressiga situationer och förstår att kontakta mitt inre, ja då jublar min själ.
Livet följer vissa mönster och om vi kunde se allt från ovan skulle vi upptäcka underbara konstruktioner, som vi fysiskt aldrig upptäcker. Vi fastnar i mönster och vill förändra i smått eller i stort. Ovanifrån är allt vi gör till gagn för vår själ och vårt växande. Allt vi gör eller missar ingår i själens struktur. Det gäller bara att försöka se igenom mönstren och upptäcka sig själv i vimlet ...
När problem och bekymmer hopar sig framför dörren är det svårt att se klart eller ens ha hoppet kvar, men med lite distans till allt som hänt i livet så förstår jag att ur detta växte mitt inre. Ibland tappar jag tron på mig själv och på allt annat också, trots att tron på att allt är möjligt är det som driver mig framåt. Kärleken är ett stoft lika viktigt som luften vi andas och livsviktigt för oss alla.
Det är inte problemen som är problemet, utan hur jag hanterar det jag möter som avgör hur jag mår ... Inte alltid så lätt att vara klok och vuxen, men över tid lär vi oss av allt vi mött i livet.
"Tro, hopp & kärlek" är starka drivkrafter i livet, så ge aldrig upp och vet att dina vänner på andra sidan alltid stöttar dig!
Tron kan försätta berg om vi tror på att vår dröm är verklig!
Hoppet lämnar oss sist av alla!
Kärleken är livet och vårt livsessens!
Ha de gott! Kram / Ewa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar